Tijd voor een goed gesprek

Gesprekken over wat ons uniek maakt en ons tegelijkertijd verbindt,
over wat er leeft onder de oppervlakte.

Afleveringen

In een goed gesprek heb ik ontmoetingen en gesprekken met mensen die een mooi verhaal te vertellen hebben. Verhalen over je eigen weg vinden, buiten de lijntjes kleuren, over waar je voor gaat, van wie je houdt en waar je van droomt. Over wat misschien wel (te) weinig gezegd wordt, wat onder de oppervlakte schuilt. Gesprekken over het leven, dood, inspiratie, geloof, seksualiteit, samenleven, maatschappij en cultuur. Gesprekken uit pure nieuwsgierigheid, om de ander en jezelf beter te leren kennen. Elke podcast wordt voorzien van een unieke (portret-)foto.

Onze levens zijn in de afgelopen jaren veranderd. Door sociale bubbels en sociale media komen we minder makkelijk in contact met onbekenden en de COVID-19 pandemie heeft dit alleen nog maar versterkt.

Wanneer luisterde jij voor het laatst naar het verhaal een onbekende?

Ik wil de komende jaren op mijn manier iets doen om een aantal van de barrières die dergelijke gesprekken in de weg staan weg te nemen. Met verschillende projecten die draaien om in gesprek komen en blijven met elkaar wil ik daar iets aan doen. Tijd voor een goed gesprek is daar een onderdeel van. In een aantal podcasts wil mensen in gesprek gaan over wat hun drijft in het leven en hoe ze naar het leven en de wereld kijken. Onbevangen gesprekken over geloof, geaardheid, fysieke, emotionele en lichamelijke beperkingen. Gesprekken waarin menselijkheid en compassie voorop staan. Ook als een indirecte uitnodiging aan de luisteraar om een zelfde manier een gesprek met een onbekende aan te gaan.

Het ontstaan van het idee voor deze podcast

Het idee voor het project Tijd voor een goed gesprek ontstond in 2019 vlak na een lange reis door Nieuw-Zeeland, een reis waarin ik opnieuw merkte hoe makkelijk ik met onbekenden in gesprek raakt. Dat die gesprekken waardevol voor mij zijn. Dat daar mooie dingen in worden gezegd die het verdienen om gedeeld te worden. Tegelijk besefte ik me ook dat dit soort gesprekken in het dagelijks leven minder makkelijk tot stand komen dus zocht ik naar een manier om deze ontmoetingen een onderdeel te laten worden van mijn leven en werk als kunstenaar en zo ontstond het idee voor deze podcast.

Deze podcast wordt financieel ondersteund door: