• Landschappen

Nieuw-Zeeland

Verbinding met de natuur

De connectie met de natuur is mij dierbaar. Een connectie die ik tijdens mijn twee reizen door Nieuw-Zeeland veel dieper en rijker is geworden. De puurheid van de natuur, alle tinten groen, de ruwheid en pracht heeft met diep geraakt.

In mijn eentje in een kajak, varend op een rustige rivier met in een afgesloten waterdichte tas mijn fotoapparatuur was zowel spannend als het mooiste wat ik ooit gedaan heb. En dan foto’s te maken van dit prachtige tafereel dat bijna niet te geloven zo mooi is.

Het gevoel van avontuur, van niet weten waar je tent een paar dagen later staat is fantastisch. Op ontdekking gaan en overvallen worden door en nieuw pad, een nieuwe waterval, sterrenhemel of zonsondergang.

Mijn fotografische zoektocht was de pracht en praal op een manier in beeld te brengen die ruimte laat om in te verdwalen. Dus geen mensen, of zo min mogelijk, de openheid en ongereptheid van de natuur en mijzelf zoveel ook als deelnemer meenemen in het fotograferen. Plekken opzoeken waar je niet alleen als fotograaf, maar ook als mens iets te zoeken hebt. Plekken waar ik zelf ook geraakt werd door wat ik zag, fotografeerde en beleefde.

In je eentje slapen aan een rustige baai, omringd door bomen en onder een prachtige sterrenhemel, dolfijnen overdag uit het water springend, prachtige zonsondergangen en ‘s-avonds lichtgevend plankton op het strand. Hoe kun je anders dan je zegeningen tellen en prachtige foto’s willen maken om de energie vast te leggen en met je mee te willen nemen. Is dat niet wat we allemaal proberen met onze reisfoto’s?

En mooie zonsondergangen waren er genoeg.

Dat alles resulteerde in vijf fotoboeken waar er op dit moment vier van te koop zijn in mijn webshop. Ook zijn veel landschappen als luxe kaart of print daar te zien en te bestellen.

Daarnaast bevat de tentoonstelling Ook dit gaat voorbij veel van die mooie uitzichten.